Շարունակում ենք յուրօրինակ ու համեղ ուտեստների պատրաստումը։ Այսօր պատրաստելու ենք մացառախոզ։
Անհրաժեշտ է՝
1 լոլիկ, 1 վարունգ, 1 կանաչ ձիթապտուղ առանց կորիզի, 1 սև ձիթապտուղ առանց կորիզի, 2 եգիպտացորենի հատիկ, 1 ճյուղ սամիթ, 1 ճյուղ կանաչ սոխ
1. Լոլիկից զգուշությամբ հեռացնել պոչի հատվածը, ապա մնացած հատվածը օղերով կտրատել։
2. Լոլիկի օղերը բաժանի երկու մասի։ 4 հատ այդ կիսաշրջաններից աստիճանաձև իրար վրա դիր։
3. Դա տեղադրիր լոլիկի օղակից հիմքի վրա։
4. Եվս 3 կիսաշրջան աստիճանաձև իրար վրա դիր և դա էլ դիր հիմքի վրա։
5. Վարունգը կտրատել բարակ օղերի և դրանք ևս բաժանել 2 մասի։ Դրանք կլինեն մեր մացառախոզի փշերը։
6.Փշերը տեղադրիր լոլիկի շերտերի միջև։
7. Վարունգի 2 օղ դիր ամենածայրի լոլիկի կողքերը։ Դա կլինի մացառախոզի գլուխը։
8. Կանաչ ձիթապտղի վրա ճեղք արա։
9. Վարունգի երկու օղերն իրար ամրացրու ձիթապտղի օգնությամբ։
10. Սև ձիթապտուղը բաժանի 2 մասի և յուրաքանչյուր կտորի վրա տեղադրիր եգիպտացորենի հատիկները։ Կստանաս աչքը։
11. Թթվասերի օգնությամբ ամրացրու աչք-ձիթապտուղները գլխին։
12. Մացառախոզի գլուխը զարդարի սամիթի ճյուղով, իսկ պոչի հատվածում դիր կանաչ սոխը։