Ծեփ խմորից. Ի՞նչ է հարկավոր աշխատանքի համար

Աղե խմորի բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան։ Օրինակ որոշների մեջ ավելացվում է բուսական յուղ։ Սակայն այդ դեպքում իրը յուղոտ մատնահետքերի պատճառ է դառնում։ Որոշ բաղադրատոմսերում խորհուրդ է տրվում ավելացնել վինիլային սոսինձ (էմուլսիա)։ Նման բաղադրատոմսով խմորի հետ աշխատելուց պետք է շատ զգույշ լինել, քանի որ փոքր երեխաները սիրում են ամեն ինչ համտեսել, իսկ սոսինձն ինքը թունավոր նյութ է։ Մեր բաղադրատոմսը 100% էկոլոգիապես մաքուր, հետևաբար անվտանգ նյութերից է բաղկացած (ջուր, ալյուր և աղ)։

PIC_002533

Ալյուր
Ալյուրը բնական նյութ է, որի որակը փոփոխվում է կախված աղացված հատիկի մանրությունից, հատիկի աճի եղանակային պայմաններից և այլն։ Աղե խմորի համար նպատակահարմարը ոչ բարձրորակ ալյուրներն են, որոնք ավելորդ վերամշակում չեն անցել, որոնց մեջ չկան հավելյալ նյութեր։ Ծեփի համար պարտադիր չէ, որ ալյուրը հագեցած լինի վիտամիններով և փխրեցուցիչներով։ Աղե խմորի համար ամենահարմարը ցորենի ալյուրն է։ Աշորայի ալյուրից խմորների դեպքում մեծ անցքեր են առաջանում, և այն չորացնելը դժվար է, իսկ խմորը աշխատանքի համար բավականաչափ պինդ է։

Աղ
Աղը խմորի մեջ ավելացվում է բացառապես կրծողներից ու վնասակար միջատներից պաշտպանելու նպատակով։ Այդ իսկ պատճառով դրա մեծ քանակություն առանձնապես հարկավոր չէ։ Աղի ավելցուկը կարող է չորացումից հետո իրին հաղորդել փխրունություն, որը կհանգեցնի ճաքերի առաջացմանը։ Կարելի է օգտագործել ցանկացած որակի աղ։

Հարկ է նշել, որ աղե խմորի հետ աշխատելուց անհրաժեշտ է որոշակի սենյակային ջերմաստիճան։ Օպտիմալ ջերմաստիճանը 20ºC է։ Ավելի բարձր ջերմաստիճանում խմորը արագ կչորանա և խմորը մշակելն ու դետալներն իրար միացնելը կդժվարանա։

Խմորի համար անհրաժեշտ է
– ալյուր 2 բաժին
– աղ 2 բաժին
– ջուր (պարտադիր սառը) 1 բաժին
– պոլիէթիլենային փաթեթ՝ խմորը պահելու համար

Խմորի հետ աշխատանքի համար անհրաժեշտ է՝
-փոքրիկ ամանով ջուր՝ մատը կամ վրձինը թրջելու համար
-պլաստմասսե դանակ
-ծեփի տախտակ
-գրտնակ խմորը բացելու համար
-վրձիններ
-ներկեր
-ատամի չոփիկներ
-կլոր ծայրերով մկրատ
և այլն։

Նախորդ հոդվածը
Հաջորդ հոդվածը

Նման հոդվածներ

Մեկնաբանություններ

Մեկնաբանել

խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը!
խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ

Գովազդ

Սիրելի այցելու, եթե դու այլևս ՓՈՔՐԻԿ չես, այլ ՊԱՏԱՆԻ, եթե արդեն քո հետաքրքրությունների շրջանակն ընդլայնվել է և դու ուզում ես տարիքիդ համապատասխան հետաքրքիր հոդվածներ կարդալ, ապա «Պատանի եմ» կայքը հենց այն հարթակն է, որը կհագեցնի քո հետաքրքրասիրությունները։ Այստեղ դու կարող ես նաև ինքդ լինել հեղինակ, ունենալ ու վարել քո բլոգային էջը։ Միացի՛ր պատանիների թիմին։ Դարձի՛ր «Պատանի եմ» կայքի մի մասինկը։

Նոր հոդվածներ