Գունդ թելից

tumb gundԹելով պատրաստված գունդը հաճախ օգտագործվում է որպես մասնիկ` այլ գեղեցիկ պատրաստվածքներ ստանալու համար։ 

Այդպիսի գունդ պատրաստելը բավականին հեշտ է, ժամանակատար և ծախսատար չէ։ Գունդը պատրաստելու համար անհրաժեշտ են՝ բամբակյա հաստ թել, էմուլսիա սոսինձ, փուչիկ, մեկանգամյա օգտագործման փոքրիկ բաժակ, ասեղ, մկրատ։

IMG_5124_wm

Փուչիկը փչում ենք ցանկալի մեծության չափով։

IMG_5125_wm

Ասեղը թելում ենք բամբակյա թելով, ապա, բաժակի հատակից մոտ 5մմ բարձրության վրա, թելած ասեղը ծակելով անց ենք կացնում բաժակի միջով.

IMG_5126_wm

IMG_5127_wm

IMG_5129_wm

Ասեղը հեռացնում ենք թելի վրայից, ապա բաժակի մեջ սոսինձ լցնում մոտ 1-1.5սմ բարձությամբ.

IMG_5131_wm

Այժմ, մի ձեռքով բռնելով փուչիկը, իսկ մյուսով՝ սոսնձով լի բաժակը, բաժակը փուչիկի շուրջ պտտեցնելով թելը սկսում ենք փաթաթել փուչիկի վրա։ Թելի ազատ ծայրն անցնելով սոսնձի միջով, սոսնձոտվում է։ Սոսինձը հետագայում չորանալով, ամրություն կհաղորդի գնդին։ Թելի մյուս ծայրը կծիկից չենք կտրում, քանի դեռ ամբողջովին փուչիկը չենք փաթաթել թելով.

IMG_5132_wm

IMG_5134_wm

Երբ արդեն թելը բավականաչափ փաթաթված է, այն կտրում ենք կծիկից, և ազատ ծայրը ամրացնում՝ անց կացնելով արդեն փաթաթված թելերից մեկի տակը.

IMG_5136_wm

Թելով փաթաթված փուչիկը 1-2 ժամ թողնում ենք, որ չորանա։ Չորանալուց հետո որևէ սուր ծայրով պայթեցնում ենք փուչիկը և նրա մնացորդները զգուշությամբ դուրս ենք բերում թելի գնդի միջից.

IMG_5185_wm

IMG_5186_wm

 

Նախորդ հոդվածը
Հաջորդ հոդվածը

Նման հոդվածներ

Մեկնաբանություններ

Մեկնաբանել

խնդրում ենք մուտքագրել Ձեր մեկնաբանությունը!
խնդրում ենք մուտքագրել ձեր անունը այստեղ

Գովազդ

Սիրելի այցելու, եթե դու այլևս ՓՈՔՐԻԿ չես, այլ ՊԱՏԱՆԻ, եթե արդեն քո հետաքրքրությունների շրջանակն ընդլայնվել է և դու ուզում ես տարիքիդ համապատասխան հետաքրքիր հոդվածներ կարդալ, ապա «Պատանի եմ» կայքը հենց այն հարթակն է, որը կհագեցնի քո հետաքրքրասիրությունները։ Այստեղ դու կարող ես նաև ինքդ լինել հեղինակ, ունենալ ու վարել քո բլոգային էջը։ Միացի՛ր պատանիների թիմին։ Դարձի՛ր «Պատանի եմ» կայքի մի մասինկը։

Նոր հոդվածներ