Ճուտիկ քվիլլինգ մեթոդով

tumbՔվիլլինգ տեխնոլոգիայով պատրաստենք ճուտիկ։

Անհրաժեշտ են՝ գունավոր թղթի 2-3մմ լայնությամբ երիզներ, սոսինձ, մկրատ։

IMG_5875_1_wm

Դեղին երիզներից մեկից մոտ 4սմ տրամագծով շրջան ենք պատրաստում՝ սոսնձելով ծայրերը.

IMG_5882_1_wm

IMG_5883_1_wm

Դեղին երիզներից պատրաստում ենք ձիգ պարույրներ, թողնում, որ դրանք բացվեն ու դառնան ազատ պարույրներ, ապա ծայրերը սոսնձում։ Ստացված ազատ պարույրներից պատրաստում ենք քվիլլինգի զանազան դետալներ։

IMG_5878_1_wm

IMG_5879_1_wm

IMG_5880_1_wm

Պատրաստի դետալները սկսում ենք սոսնձի օգնությամբ ամրացնել նախօրոք պատրաստված շրջանի մեջ։

IMG_5884_1_wm

IMG_5885_1_wm

IMG_5888_1_wm

IMG_5889_1_wm

Ստանում ենք ճուտիկի մարմինը։ Համանման ձևով պատրաստում ենք գլուխը։ Նախ պատրաստում ենք մոտ 2սմ տրամագծով շրջան, պատրաստում ենք քվիլլինգի դետալներ։ Գլխի դեպքում չենք մոռանում պատրաստել աչքը։ Աչքը պատրաստելու համար երկնագույն կամ կապույտ թղթից ձիգ պարույր ենք պատրաստում, սոսնձում ծայրը, ապա այդ պարույրի վրա ձիգ փաթաթում ենք սպիտակ երիզ։

IMG_5892_1_wm

IMG_5893_1_wm

IMG_5898_1_wm

IMG_5899_1_wm

IMG_5900_1_wm

Երբ գլուխը պատարստ է, սոսնձով այն ամրացնում ենք մարմնին։

IMG_5901_1_wm

IMG_5902_1_wm

Կարմիր երիզից պատրաստում ենք կտուցը։ Կտուցը պատրաստվում է ազատ պարույրից եռանկյունաձև դետալ սարքելով։

IMG_5904_1_wm

IMG_5906_1_wm

Չենք մոռանում պատրաստել նաև ճուտիկի պոչը։ Այն կարող է լինել եռանկյուն դետալ, շեղանկյուն դետալ, կաթիլ և այլն։

IMG_5907_1_wm

IMG_5908_1_wm

Ճուտիկը պատրաստ է։ Որպեսզի նրան ամրություն հաղորդենք, վրան քսում ենք 1։1 հարաբերությամբ էմուլսիա-ջուր խառնուրդը և թողնում, որ չորանա։ Այս գեղեցիկ ճուտիկը կարելի է օգտագործել որպես կախազարդ, կարելի է սրանով զարդարել բացիկները, ինչպես նաև կարելի է զարդարել զատիկի սեղանը։

IMG_5910_1_wm

 

 

 

Կիսվել Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on VKEmail this to someone
| 

Մեկնաբանություն չկա

Մեկնաբանել

Գրեք պակասող թիվը Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.