Վարդ՝ մեկանգամյա օգտագործման գդալներից.


7

Պատրաստենք վարդ մեկանգամյա օգտագործման գդալներից.

Անհրաժեշտ է՝
Մեկանգամյա օգտագործման պլաստմասսե գդալներ, մոմ, ունելի կամ աքցան, մկրատ, կերամիկական սալիկ։

Ուշադրություն. պլաստիկ զանգվածը հալվելիս թունավոր գոլորշիներ է արձակում։ Անհրաժեշտ է աշխատել լավ օդափոխվող տարածության մեջ կամ բաց օդում և անպայման դիմակ կրել։

1

1. Գդալը մոտ 10-15 վայրկյան պահեք մոմի կրակի վրա մոտ 4-5սմ բարձրությամբ՝ գոգավոր մակերեսը դեպի դուրս։ Գդալը կրակին մի մոտեցրեք և երկար մի պահեք կրակի վրա, այլապես այն կսևանա։
2

2. Գդալը սկսում է հալչել։ Այդ պահին նրան կրակի վրայից հեռու տարեք և ունելիի օգնությամբ ձևավորեք վարդի կոկոնի կեսը այնպես, ինչպես ցույց է տրված նկարում.
3

3. Այս դետալներն իրար կցեք և գդալի պոչերը հալեցրեք անմիջապես կոկոնի տակ։ Երբ նրանք կփափկեն, առանձնացրեք գդալի տաք պոչերը և կոկոնը դրեք կերամիկական սալիկի վրա՝ սառչելու։
4

4. Նույն եղանակով հալեցրեք մնացած գդալները (անհրաժեշտ է մոտ 8-12 թերթիկ), սակայն այս դեպքում հալեցումը կատարվում է գդալի գոգավոր մակերեսը դեպի կրակը դիրքում։ Գդալը կհալչի և կկծկվի։ Այդ ժամանակ գդալը անհրաժեշտ է հեռացնել կրակից, զգուշորեն ձգել գդալի մի ծայրից՝ ձևավորելով թերթիկ։ Ապա անհրաժեշտ է սառեցնել այն։

5. Մկրատի օգնությամբ հեռացրեք գդալի պոչերը.5
5

6. Երբ պատրաստ լինեն բոլոր թերթիկները, անհրաժեշտ է դրան կցել միմյանց, որպեսզի ստանանք վարդ։
Դրա համար յուրաքանչյուր գդալ մոմի վրա տաքացվում է կտրված պոչի հատվածից, քանի դեռ այն չի սկսել հալչել.
6

Այնուհետև հալված հատվածով թերթիկները ամրացրեք կոկոնին։ Նման ձևով հերթով շրջանաձև ամրացրեք վարդի թերթիկները։
Սառեցրեք վարդը։
7

Ստացվում է սպիտակ, ճենապակու նման վարդ։ Այդպիսի վարդերից կարելի է տարբեր բաներ զարդարել։ Օրինակ կարելի է դրանից կրծքազարդ պատրաստել՝ նրա հետին մասում սոսնձելով ամրացնող ասեղ։

8

Կիսվել Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on VKEmail this to someone

| 

Մեկնաբանություն չկա

Մեկնաբանել

Գրեք պակասող թիվը Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.