Ինչպե՞ս ծեփել գետաձի

0Գետաձիերը խոշոր կաթնասուններ են, որոնք սնվում են ջրային բույսերով և բույսերի արմատներով։ Ապրում են արևադարձային անտառներում՝ ջրին մոտ։ Նրանք եղել են կետերի ցամաքային նախահայրերը։ Ունեն երկր մարմին, նրանց մաշկը հաստ է ու գրեթե մերկ։ Ոտքերը հաստ են ու կարճ։ Մատների արանքում կա լողաթաղանթներ, որը պայմանավորված է նրանց կիսաջրային ապրելակերպի հետ։ Մարմնի չափսերը 1.5-4.5 մետր, քաշը՝ 160կգ-4.5տոննա։

Անհրաժեշտ է
գունավոր ծեփամածիկ (պլաստիլին), դանակ

1. Պատրաստում ենք մեծ ձվաձև գլուխ.

1_wm

2. Պատրաստում ենք գլուխը՝ ձվաձևը մի կողմից փոքր-ինչ ձգելով ու կլորավուն տեսք հաղորդելով։ Ապա դանակի օգնությամբ մռութի տակ ճեղք ենք անում։ Ստանում ենք բերանը։ Բերանի մեջ կպցնենք կարմիր ծեփամածիկի բարակ շերտ։ Մռութի վրա ավելացնում ենք ականջներն ու աչքերը։

2_wm

3. Ծեփում ենք գլխի համեմատ ավելի մեծ ձվաձև մարմինը, որին ամրացնում ենք վրձնանման ծայրով պոչիկը.

3_wm

4. Պատրաստում ենք կոնաձև 4 կարճ ոտքեր և ամրացնում մարմնին.

4_wm

Դետալներն ամրացնելուց հետո լավ ծեփում ենք, որպեսզի միացման հատվածները չերևան։ (Դա կարելի է անել թաց անձեռոցիկի օգնությամբ միացման կետերը հարթեցնելով)։

5. Վերջում գետաձիու մռութի վրա պատրաստում ենք մեծ քթածակերը լուցկու հատիկի օգնությամբ։

5_wm

Կիսվել Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on VKEmail this to someone

| 

Մեկնաբանություն չկա

Մեկնաբանել

Գրեք պակասող թիվը Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.