Իսկական լիմոնադ ստանալու համար կարելի է նախօրոք լիմոնից պատրաստել խյուսը և այն պահել սառնարանում։ Խմելու ցանկության դեպքում մնում է միայն դրա վրա ջուր ավելացնել։
Անհրաժեշտ է ՝ լիմոն, շաքարավազ և տարա՝ խյուսը պահելու համար։
1. Լիմոնը լվանալ և կտրատել, ապա մսաղացով աղալ.
2. 1 աղացած լիմոնը լցնել տարայի մեջ, վրան ավելացնել 4 թեյի գդալ շաքարավազ։ Ստացված խյուսը պահել սառնարանում։
3.1 բաժակ լիմոնադ ստանալու համար բավական է 1 բաժակ ջրին ավելացնել կես գդալ խյուս։ Ստացվում է հրաշալի լիմոնադ։