Վերցրու մեկ լիմոնի հյութ, 3 ճ. գդ. քացախ, 1.5 ճ. գդ. ջուր, 1 թեյի գդալ կերակրի սոդա, փուչիկ, դատարկ բաժակ և ապակյա շիշ։
1. Ջուրը լցրու շշի մեջ, ավելացրու սոդան և խառնի, մինչև լուծվի։
2. Բաժակի մեջ լցրու լիմոնի հյութն ու քացախը, խառնի։ Խառնուրդը լցրու շշի մեջ։
3. Արագորեն փուչիկը հագցրու շշին և մեկուսիչ ժապավենով ամրացրու։
Փուչիկը կսկսի փչվել-մեծանալ։ Կերակրի սոդան և քացախով խառնված լիմոնահյութը ռեակցիայի մեջ են մտնում ու արտադրում են ածխաթթու գազ, որն էլ հենց «փչում» է փուչիկը։