Չափեք և կտրեք անհրաժեշտ երկարության 3մմ լայնությամբ թղթե երիզ։ Նրա մի ծայրը դրեք փաթաթելու գործիքի մեջ և խխունջի նման փաթաթեք։ Որպեսզի պարույրը ձիգ ստացվի, նրա ծայրը սոսնձեք՝ առանց գործիքի վրայից հանելու։
Եթե ցանկանում եք, որ պարույրները թույլ լինեն, ապա «խխունջը» հանեք գործիքի վրայից, հարթ մակերեսի վրա դրեք և թողեք, որ նա բնական եղանակով ազատորեն բացվի, այնուհետև նրա ծայրը սոսնձեք։ Մատներով սեղմելով ազատ պարույրին կարելի է ցանկացած ձև տալ։
Ունելիի օգնությամբ պարուրաձև դետալը բռնելով, պետք է ատամմաքրիչ չոփիկի օգնությամբ այն սոսնձել ու ամրացնել ստվարաթղթին։
Ծոպքավոր երիզ
Ծոպերը երիզի վրա կատարվում են մկրատի օգնությամբ կտրվածքներ անելու միջոցով։
Հիմնականում ծոպքավոր երիզը օգտագործվում է ծաղիկներ պատրաստելիս։ Դրա համար արդեն պատրաստվի ծոպքավոր երիզով ձիգ պարույր է պատրաստվում, որից հետո ծոպքերին անհրաժեշտ տեսք տրվում։
Քվիլլինգի հիմնական դետալները
[table id=2 /]
Տեսանյութ
Քվիլլինգի հիմնական դետալների պատրաստումը