Անհրաժեշտ է՝
Դեղին, կարմիր, նարնջագույն, շագանակագույն և այլ գույների պլաստիլին, ծեփի գործիք
1. Հավի մարմինը
Պատրաստում ենք գունդ, թեթևակի սեղմում ու դեպի կողքեր ձգում։ Գլխի համար պատրաստում ենք համեմատաբար փոքր գունդ, պատրաստում ենք վիզը՝ գլանի տեսքով։ Գլուխը միացնում ենք մարմնին։
2. Պատրաստում ենք գլուխը
Դեղին փոքրիկ գնդիկից պատրաստում ենք հավի աչքը, որի մեջ սև փոքր կետի տեսքով տեղադրում աչքի բիբը։ Հավի կատարն ու կտուցը պատրաստում ենք կարմիր պլաստիլինից։ Կատարի համար գլանակ ենք պատրաստում, տափակեցնում այն և մի կողմից մատներով ալիքաձև նախշեր անում։ Կտուցը երկու փոքրիկ բուրգեր են կամ կոներ։
3. Հավիկի պոչն ու թևերը
Գնդեր ենք պատրաստում և սեղմելով տափակեցնում, մատներով ձև տալիս, ապա ծեփի գործիքի միջոցով թևերի վրա փետուրներ նկարում։
Ճուտիկները պատրաաստվում են նման կերպով, բայց առանց կատարի։ Կատար նրանք դեռևս չունեն։
4. Հավիկի վիզը
Հավիկի վիզը զարդարում ենք ժանյակներով։ Ճուտիկներինը պետք չէ զարդարել։
5. Տակդիրը
Գլանից կամ կոնից պատրաստում ենք հարմար տակդիրներ հավիկի ու ճուտիկների համար։
Պատրաստ է՝