Պատրաստենք համեղ կակաչներ կոնֆետների օգնությամբ.
Անհրաժեշտ է՝
կոնֆետներ, կրեպ թուղթ (гофрированная бумага), մկրատ, փայտե ձողիկներ, թել, սկոտչ, սոսինձ
Մեկ կակաչի համար անհրաժեշտ է 5 ծաղկաթերթիկ։ Ծաղկաթերթիկները պատրաստելու համար կտրատենք կարմիր թղթից 4սմ լայնությամբ և 10սմ երկարությամբ 5 ուղղանկյուն։
Ուղղանկյուններին հաղորդենք հետևյալ տեսքը.
Երկու ձեռքերի բութ մատերով զգուշությամբ ձգենք ծաղկաթերթիկները։ Կստանանք այսպիսի նավականման թերթիկ.
Նմանապես ձևավորենք բոլոր ծաղկաթերթիկները.
Պատրաստենք կակաչի հիմքը։ Դրա համար փայտե ձողիկի վրա սկոտչի օգնությամբ ամրացնենք կոնֆետը.
Այժմ պատրաստենք ծաղկեպսակը։ Դրա համար կոնֆետի շուրջը հերթականությամբ դասավորում ենք պատրաստի ծաղկաթերթիկները, զգուշորեն սղմում և թելով ամրացնում դրանք.
Ծաղկապսակը պատրաստ է։
Այժմ պատրաստենք ցողունը։ Դրա համար կանաչ թղթից կտրենք 1սմ լայնությամբ երկար երիզ։ Այն փաթաթենք փայտե ձողիկի վրա՝ տակը թողելով ծաղկապսակի թելով ամրացված հատվածից ներքև ընկած մասը.
Ցողունը պատարստ է։
Տերևները պատարստելու համար կանաչ թղթից կտրում ենք 4սմ լայնությամբ և փայտե ձողիկի երկարության կեսից ավելիի չափով ուղղանկյուններ և դրանց կակաչի տերևի ձև հաղորդում.
Սոսնձում ենք այն կակաչի ցողունին.
Կակաչը պատրաստ է։