Տան պայմաններում պլաստիլին պատրաստելը բավականին հեշտ է։ Ընդ որում, այն կլինի անվտանգ, չի կպչի ձեռքերին, դրա մեջ կարելի է ավելացնել բուրավետ յուղ՝ տհաճ հոտից խուսափելու համար։
Անհրաժեշտ են՝
Լիմոնի հյութ (6 ճ. գդ.) կամ լիմոնի աղ (20գր), 1բ. ալյուր, 1/2 բ. աղ, սննդային գունանյութեր, ջուր, 1 ճ. գդ. ցանկացած բուսական յուղ։
1. Բաժակի մեջ լցրեք լիմոնի հյութը, ավելացրեք ջուր՝ մինչև բաժակը լցվի։
2. Բոլոր բաղադրիչները (բացի գունանյութերից) խառնում ենք իրար, ապա բաժանում մասերի (այնքան, քանի գույն պետք է ստանանք)
3. Յուրաքանչյուր մասի մեջ լցնում ենք գունանյութը և լավ խառնում։
4. Ստացված խառնուրդներն առանձին-առանձին տեղադրում ենք տաք թավայի մեջ և եփում ենք մարմանդ կրակի վրա՝ մինչ
և պ
նդանալը (մոտ 5 րոպե)։
5. Ստացված պլաստիլինը դնում ենք տախտակի վրա և թողում սառչի։
6. Սառած պլաստիլինը առանձին-առանձին պետք է լավ հունցել ձեռքերով։ Այն չպետք է կպչի ձեռքերին։ Եթե կպչում է, ապա այն կրկին եփում ենք։
7. Պլաստիլինը կարելի է պահել միայն հերմետիկ տարաներում։