Այս գեղեցիկ մրգային կետը կգրավի երեխայի ուշադրությունը և «կստիպի» ուտել իրեն։
Պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
դանակ, հյութի ձողիկներ, 1 տանձ, նարինջ, հաղարջի ճյուղիկներ
1. Տանձը բաժանենք 2 մասի.
2. Հաստ կտորի վրա կատարենք լայնական կտրվածք և կստանանք բերանը.
3. Աչքերը պատրաստում ենք խաղողի հատիկների կես կտորից (եթե խաղող չկա, կարելի է ձիթապտուղ օգտագործել)։ Դրանք ամրացնում ենք ատամմաքրիչ փայտիկների օգնությամբ.
4. Լողակները պատրաստում ենք նարնջի (կամ մանդարինի) 2 շերտերից՝ էլի ամրցնելով ատամմաքրիչ փայտիկներով.
5. Վերին հատվածում տանձի մեջ ենք մտցնում հյութի ձողիկները, և նրանց ծայրերի մեջ տեղավորում ենք հաղարջի ճյուղերը։ Ստանում ենք կետի «շատրվանը»